duminică, 3 septembrie 2017

Cafeneaua Alandala

  După fiecare examen obișnuiesc să fac câte o activitate care să mă destindă, să mă rupă total de tot ce ține de examene și facultate. Facebook-ul mă ajută foarte mult în acest sens deoarece îmi pune la dispoziție o varietate de evenimente. 
   Eram în anul doi, în sesiunea de iarnă când am văzut un eveniment la cafeneaua Alandala, se numea " Cunoaște-te prin cărți". Descrierea era destul de drăguță, eu nu mai fusesem niciodată la o ghicitoarea și ora de începere era foarte convenabilă pentru mine. După ce am dat examenul am pornit spre cafenea.
Aspectul locației era destul de simpatic, părea că o căsuța din povești. Dimensiunea  mică a clădirii și desenele care împodobeau pereții îți dădea senzația că intri într-un univers al copiilor. Erau 2 camere, în prima, imediat cum intrai se afla un mic bar iar în partea stângă niște canapele modeste și o măsuță. Decorul era vesel, culoarea verde fiind elementul care domina încăperea. Următoarea cameră era pictată în tonuri calde, iar mobilierul micuț și alb îți dădea senzația de intimitate.
Evenimentul din cafenea presupunea ca  două femei să citească în cărți doritorilor. Prima tipă, puțin mai în vârstă, dădea în cărți de tarot. Prezicerea ei nu mi s-a potrivit deloc, dar oricum nu credeam în așa ceva. În schimb cea de a doua, o fată destul de tinerică, ușor plinuță, citea în cărți de joc. După ce am vorbit puțin și ne-am amuzat de lucrurile din jur, ea a început citirea. Am rămas uimită să văd că îmi spunea lucruri din trecut, dar și din prezent pe care nu avea de unde să le știe. Despre viitor mi-a zis puține, dar s-au adeverit în mare parte. 
Am plecat cu o stare de bine de la aceasta cafenea și nu neapărat datorită citirilor, cât datorită energiei plăcute a oamenilor și a cadrului primitor în care s-au desfășurat lucrurile. 
În următoarea sesiune am vrut să merg din nou la acea cafenea, chiar dacă nu mai era niciun eveniment. Însă cu părere de rău am aflat că Alandala a fost închisă datorită insistențelor și reclamațiilor unei vecine. Păcat, era un loc liniștitor....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu