miercuri, 4 octombrie 2017

Case frumoase pentru oameni frumosi

       Inima omului este precum o casa, dar nu o casa obijnuita, cu pereti din caramida, beton sau lemn, cu stalpi de sustinere si boiandrugi la ferestre. NU, casa din sufletul unui om are peretii de muschi, flexibili, ei se hranesc cu rasete, veselie, dragoste si tot felul de sentimente. Cu cat primesc mai multe emotii placute, cu atat peretii casei se extind, iar locuinta devine tot mai luminoasa, mai frumoasa, mai incapatoare, mai confortabila, mai imbietoare, dar mai ales mai trainica.
      Atunci cand esti tanar cel mai adesea te simti stapanul lumii, crezi ca totul este posibil, ca nimic nu te poate opri sa iti indeplinesti dorintele, simti ca detii o putere nemarginita care este activata de determinare si perseverenta, simti ca lumea poate fi in mainile tale.
      Pe cat sunt de mari nazuintele unui tanar, pe atat de prielnic ar trebui sa fie si mediul sau de lucru. Intr-un cadru linistit, imbietor, vesel,  in care omul se simte in largul sau,  ideile vor fi tot mai stralucite, mai surprinzatoare, mai geniale. Astfel omul incepe sa viseze la o locuinta aidoma cu cea din sufletul sau, care sa reprezinte un mediu prielnic de dezvoltare. Pentru astfel de oameni, cu aspiratii inalte, care nu se tem sa scrie istoria, pentru adevaratii oameni frumosi, a luat nastere AIA Proiect.
      AIA Proiect este un birou de proiectare rezidentiala si are un portofliu de proiecte case foarte variat, astfel incat beneficiarul sa aiba o gama variata de optiuni. In functie de dorinta fiecaruia, angajatii bine pregatiti te pot ajuta sa iti personalizezi locuinta ori sa realizezi un proiect de casa asa cum doar indrazneai sa iti imaginezi. Pentru ca totul este facut cu foarte mult profesionalism, AIA Proiect iti pune la dispozitie un evaluator ANEVAR care cunoaste si pune in practica in mod corect tehnicile legale pentru realizarea unei evaluari in conformitate cu Codul Deontologic al Profesiei de Evaluator.
      Atunci cand incepi sa iti imaginezi propria locuinta, o parte din tine se transpune in acel proiect. Franturi din sufletul tau incep sa se transforme in caramizi, ce se vor aseza frumos, una peste alta, ca in final sa dea viata unui nou camin. O casa nu e doar un obiect material care se va deteliora in timp, ci e marturia ca tu ai avut puterea sa transformi fictiunea, imaginarul, in realitate. Este o dovada vie si incontestabila ca omul are puterea de a crea cele mai deosebite lucruri. Si pentru ce este in natura omului sa aspire spre perfectiune, spre inaltul cerului, el va incerca sa lase aceasta amprenta a idealului si in constructiile sale. De aceea AIA Proiect  realizeaza proiecte case cat mai variate, de la case parter, pana la case cu etaje si mansarda, case din lemn, ori personalizate cat mai mult cu putinta. Iar pentru ca perfectiune este un cuvant uzual pentru cei de la AIA Proiect, ei se pot ocupa de toate studiile si evaluarile de care ai nevoie.
       Echipa de la AIA Proiect este constienta de importanta covarsitoare pe care o are o locuinta individuala in viata unui om, de aceea acorda o importanta considerabila fiecarei etape ce intra in alcatuirea unui proiect de casa. Printre pasii care trebuiesc urmariti in realizarea unui proiect se numara si Studiul geotehnic. Rolul acestui studiu este de a furniza cat mai multe informatii necesare despre terenul pe care urmeaza sa se construiasca, astfel incat sa se poata realiza o dimensionare corecta a structurilor de rezistenta, sau pentru a constata ce lucrari de imbunatatire a stabilitatii terenului sunt necesare. Pentru ca totul sa fie facut ca la carte, se va tine cont si de un Plan Urbanistic de detaliu. Scopul acestui plan este de a stabili norme la nivelul unei strazi, unei piete sau a unui grup de terenuri. Este documentul care specifica parametrii in care se poate construi.
       Desigur ca nu este pierduta din vedere nici partea energetica ce tine de o cladire. Intrucat traim intr-o era a energiei verzi, in care tehnologia a inceput sa acapareze cam toate ariile din sfera umana, auditul energetic nu trebuie neglijat. Asa cum mentioneaza si cei de la AIA Proiect, pe site-ul lor: „Un audit energetic al unei cladiri – urmareste identificarea principalelor caracteristici termice si energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia si stabilirea, din punct de vedere tehnic si economic a solutiilor de reabilitare sau modernizare termica si energetica a constructiei si a instalatiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obtinute din activitatea de analiza termica si energetica a cladirii.” Cititnd aceste lucruri, este lesne de inteles ca etapa ce tine de domeniul energetic nu trebuie lasata in derizoriu. Cu cat acorzi o atentie mai sporita acestui sector vei constata ca poti face economii considerabile si sa ai confort sigur, daca alegi solutiile potrivite.
        Casa ta oglindeste o parte din sufletul tau. Un om frumos, merita o casa frumoasa si primitoare. Asadar, nu te teme sa visezi si sa construiesti marturii ale fiintei tale  !



 Articol scris pentru SuperBlog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu